Soba Zehirlenmelerine Dikkat

Soba Zehirlenmelerine Dikkat
Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Adıyaman Belediyesi  İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman Belediyesi  İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik "Kış mevsiminde geçmiş yıllarda da rastladığımız soba zehirlenmeleri tıbbi açıdan karbonmonoksit zehirlenmesi olarak nitelendirdiğimiz bu tür vakalarda üzücü sonuçlar almaktayız. 


Özellikle gece yakılan kömürlü sobaların, yatmaya yakın mutlaka içerisindeki yakıtın tamamen yandığına dikkat etmeleri ve yeni bir yakıt ilave etmemeleri gerekiyor. Çünkü sobadan sızan zararlı olan karbonmonoksit gazının insan sağlığını olumsuz etkileyici rolü var. Bu yüzden vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz. 


Sobalarında iyi olmayan ve menşei belli olmayan yakıtları kullanmamaları gerekiyor. Mutlaka satış izin belgesi olan, ambalajlı kömürleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Kendi sağlıkları açısından soba bacalarını mevsim başlarında temizlemelerini öneriyoruz. Bütün bu tedbirler vatandaşlarımızın kışın ısınma ihtiyaçlarını giderirken, olumsuz neticelerle karşılaşmamaları açısından önem arz etmektedir" dedi.

BHA

Yorum Yaz