STK Platformu Vali Çuhadar’a Kentin Sorunlarını İletti

STK Platformu Vali Çuhadar’a Kentin Sorunlarını İletti
Adıyaman STK platformu TEMMUZ ayı olağan toplantısını tarihi “Keleş Konağı”nda gerçekleştirdi .

Adıyaman STK platformu TEMMUZ ayı olağan toplantısını tarihi “Keleş Konağı”nda gerçekleştirdi . 

 

Toplantıya göreve geldiğinden bu yana Sivil Toplum Kuruluşlarının toplum için gerekliliğini ve önemini her platformda dile getiren Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar katıldı. 

 

Adıyaman STK platformu 14 Temel ilkesi etrafında Adıyaman ve ülke için gerekli görülen en önemli konu başlıklarını toplantılarına taşıyıp,platform üyelerinin tamamının iştirak ettiği toplantıda ilin sorunları, eksikleri Vali Mahmut Çuhadar’a aktarıldı .

 

Platform yönetimi ve üyeleri tarafından İlin  güncel ve çok önemli İki konu başlığı toplantıya taşıdındı ve Platform üyeleri Vali Mahmut Çuhadar’dan destek sözü aldı . 

 

STK Platformunun Gündeme aldığı konu ile ilgili açıklamada bulunan STK Dönem Başkanı Emin Çil; 

 

Safvan Bin Muattal Hz . Külliye inşaatının sona ermesi. Kıymetli Valimiz,’’ göreve geldiğimizde Savfan Bin Muattal Hz türbesinde çalışmaların başlandığını ve sonrasında gerek milletvekillerimiz gerek ilgili bakanlıklarımız konuyla ilgili hassasiyetlerini ilk günden bu yana göstermişlerdir.. Savfan Bin Muattal Hz türbesi bilindiği gibi Türkiye ‘de makamı bilinen 

2 sahabeden biridir ve  sadece şehrimiz için değil ülkemiz hatta bütün İslam alemi için çok önemli bir manevi yere sahiptir . Görevde olduğumuz sürece elimizden gelen bütün hizmetleri seferber edip inşallah kısa süre içersinde tamamlanarak hizmete açılmasını öngörüyoruz. Müteahhit firmalardan dolayı yaşanan aksaklık giderilerek çalışmalar kaldığı yerden devam edip bitecektir.’’dediler.

 

İkinci bir başlık olarak da; İlimize yeni bir müze kazandırılması için pandemi sürecinde durdurulan ihale sürecinin hızlandırılması  Kültür ve Turizm Bakanlığımız şehrimiz de tamamlanacak olan millet bahçesine yakın bir alanda çok güzel bir müzenin yapılması için pandemi sürecinde bir ihale çağrısında bulunarak ihale sürecini başlattı , pandemi süreci ve akabinde dalgalanan döviz ve yükselen enflasyon rakamları neticesinde ihaleye teklif verilememsinden dolayı bekletilmiştir. Kültür ve Turizm bakanımız gerek İlimize gerçekleştirdiği ziyaretlerde gerek bizim vekillerimizle birlikte kendisini Ankara da ziyaret ettiğimizde  konuyu kendisinde her defasında iletiyor ve şehrimize değer katacak bir Müzenin yapılmasını öte yandan tarihi bütün zenginliğimizin gün yüzüne çıkmasını ısrarla istediğimizi ifade ediyoruz. İnşallah en kısa sürede ihale süreci yapılıp şehrimize bir müzenin kazandırılacağını ifade etmek istiyoruz.  

 

Platform üyelerimiz ve Valimizle beraber  sağlık ,ulaşım ,turizm gibi birçok alanda karşılıklı istişarelerle yapılan Temmuz olağan toplantısı platform üyelerimizin eksiksiz katılımı ile verimli bir şekilde gerçekleşmiştir .

 

400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanına yapılacak olan kadın doğum hastanesi ile beraber o bölgede yaşanan otopark sıkıntısının daha da artacağı ifade edilmiştir. Çalışan personel ve hastaneye gelen insan sayısına odaklanıldığında o bölgede camive hasta yakınları için bir konuk evi  çok temel bir ihtiyaç olduğu konusunda da hemfikir kalınmıştır. Adıyaman STK platformu olarak toplantılarımıza davet ettiğimiz gerek Belediye başkanımıza gerek Ak parti il başkanına ve bugün ise Valimize aktardığımız gibi kamuoyu vicdanı adına bu işin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Adıyaman STK Platformu üyelerimiz ve Valimizle beraber  sağlık ,ulaşım ,turizm gibi birçok alanda karşılıklı istişarelerle yapılan Temmuz olağan toplantısı platform üyelerimizin eksiksiz katılımı ile verimli bir şekilde gerçekleşmiştir . Katılım ve desteklerinden ötürü kıymetli valimize teşekkür ederken Toplantı istişaresi ve kararlarının İlimiz,Ülkemiz ve İslam coğrafyası için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz dedi.

 

 

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu kimdir; 

 

Demokrasinin güçlenmesine, içselleştirilmesine,hükümet ve özel sektörün içinde bulunduğu sistemin çalışmasını Ayrıca, kamu yönetiminin demokratik biçimde etkin ve verimli çalışmasına katkı sağlamayı hedeflemekte olan bir kuruluş. Sivil toplum kuruluşlarının,bir kent için topluma hayat veren birer kılcal damar niteliğinde olduğunu söylemek mümkün. Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu olarak çok sıcak ve nazik bir ortamda geçen sivil toplum buluşmalarında sivil toplumun ne kadar önemli olduğunu sorgulamış, şehrimizin daha yaşanılabilir bir kent olması için gece gündüz fedakarca çalışan,dertlenen ve Medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu huzur şehrimizin hak ettiği hizmetleri ve sorunlarına karşı çözüm yollarının bulunmasına dair olan inancımız ve kararlılığımız sürekli sürecektir.