Tayini Çıkan Hakim Ve Savcılara Veda Yemeği

Tayini Çıkan Hakim Ve Savcılara Veda Yemeği
Hakimler ve Savcılar Kurulunun Adli ve İdari Yargı 2019 yılı Yaz Kararnamesi ile Adıyaman’dan başka illere tayini çıkan

Hakimler ve Savcılar Kurulunun Adli ve İdari Yargı 2019 yılı Yaz Kararnamesi ile Adıyaman’dan başka illere tayini çıkan Hakim ve Savcılar onuruna veda yemeği düzenlendi.

 

Cumhuriyet Başsavcılığının ev sahipliğinde Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde düzenlenen veda yemeğine Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Gürfidan, Belediye Başkan Vekili Dr. Şerif Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Yener, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Baro Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, tayini çıkan Hakimler, Savcılar ve eşleri katıldı.

 

Yemek Programında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, “Hepinizin malumu olduğu üzere Hakimler ve Savcılar Kararnameleri her yıl düzenli olarak çıkmaktadır. 2019 yılı adli ve idari yaz kararnamesi de 31 Mayıs’ta çıkmış olup, Hakim ve Savcı arkadaşlarımız tercih ettikleri üç tercihten birine gittiler. Adıyaman’a sundukları adalet hizmetinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalan ülkemizin bu badireyi atlatmak için çok hızlı karar alması gerekiyordu. Hepinizin malumu olduğu üzere Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulumuz ivedi bir şekilde malum yapıyla bağlantılı olduğu tespit edilen 4 bin civarı Hakim-Savcı görünümlü haini aramızdan temizledi. 4 bin sayısı mevcudumuzun 3’te birine tekabül ediyordu. Bu süre zarfında başta Adalet Bakanlığımız ve Hakimler ve Savcılar Kurulumuz çok kısa sürede Hakim ve Savcı alımları yaparak, 2016 yılı 15 Temmuz’unda sahip olduğumuz Hakim-Savcı sayısının %30 daha fazlası olacak şekilde gerekli atamaları gerçekleştirdi. Bugün 21 Hakim ve Savcı arkadaşımızın tayini çıkıyor. Şu anda Adliyemizde 23 Cumhuriyet Savcısı, İdari Yargıyla birlikte 37 tanede Hakimimiz bulunmaktadır.  Toplam 60 kişiyle Adıyaman il merkezinde Adalet ve yargı hizmetini tesis etmeye çalışıyoruz. Yine hepinizin malumu olduğu üzere Cumhurbaşkanımızın teşrifi ve sunumuyla Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlandı. Bu belge özünde hızlı yargı ve adil yargıyı amaçlamaktadır. Bu amaçla çok radikal değişiklikler içermektedir. İnşallah en kısa sürede bunlarda hayata geçtikten sonra, yıllardır geciktiğinden, adil kararların çıkmamasından dem vurulan, eleştirilen yargı hizmetinin daha iyi seviyeye geleceğine inanmaktayım. Tayini çıkan Hakim ve Savcılarımıza yeni görev yerlerinde aileleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyor, Adıyaman’ımıza ve Adliyemize hizmetlerinden dolayı da hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Konuşmaların ardından tayini çıkan Hakim ve Savcılara Vali Aykut Pekmez, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ve protokol üyeleri tarafından Plaket ve çeşitli hediyeler verildi.  

Yorum Yaz