Trafik Canavarlarına Polis Ne Yapsın?

Trafik Canavarlarına Polis Ne Yapsın?
Adıyaman’da trafik kurallarına uymayan sürücüler yüzünden trafik kazlarında olağan dışı bir artış gözlenmekte.
Trafik Canavarlarına Polis Ne Yapsın?

Adıyaman’da trafik kurallarına uymayan sürücüler yüzünden trafik kazlarında olağan dışı bir artış gözlenmekte.


Vatandaşlar trafik sorunu neden çözülemiyor diye dertli. Ancak, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü trafik şube ekipleri tarafından 7/24 denetimler aralıksız bir şekilde gerçekleştirilmesine rağmen trafik canavarları dur durak bilmiyor.

 

Vatandaş’a ceza yazmamak için mücadele edip sürekli vatandaşı duyarlı olmak için uyaran trafik polisleri, sürücülere ceza yazınca da herkes yazık vatandaş bu kadar cezayı nasıl ödeyecek diye feryat ediyor.

 

LÜTFEN VİDEODAKİ DUYARSIZLIĞI DİKKATLİCE İZLEYELİM

 

Sizce bu trafik canavarlarına polis ne yapsın?

 

Video’da izlediğiniz kırmızı ışıkta geçen motosiklet sürücülerine otomobil çarpsa ne olacak? ya ömrü boyunca felç kalacak, ya da hayatını kaybedecek sonra ne olacak yakınları çıkıp polis nerede neden denetlemiyor diyecek ama, suçu kimse kendisin de aramayacak, işte bizim en büyük hatamız yaptığımız bu ve buna benzer hatalara daima bir kılıf bulmamız.

 

Adıyaman’da ikinci bir sorun ise kural tanımayan sürücüler, özellikle araçlarını park etme konusunda trafik kurallarını umursamıyorlar. Kimi zaman kavşak içine araç park eden sürücüler, bazen bölünmüş yolun sol tarafını gölge diye otopark olarak kullanmaktan geri kalmıyor.

 

Trafik polislerinin sık sık uyarısına ve araçları park edildikleri yerden kaldırtmalarına rağmen, kaldırılan aracın yerine bir başka kural tanımayan sürücü aracını getirip park ederken, trafik polislerine ceza kesmekten başka yol kalmıyor.

 

Trafik sorunu ile ilgili muhabirimize açıklama yapan bir vatandaş; Adıyaman’da özellikle şehir İçinde kural tanımayan sürücülerin ve yayaların sayısı her geçen gün artıyor. Çözüm sadece ceza yazmak değil, kurallara uymak aslında. Kamu düzeninin sağlanması ve insanlara saygı anlamımda çok önemli. Çarşı esnafıyım elimizden geldiği kadar sürücüleri sürekli uyarıyoruz. Hatta polislerin birçok uyarısından sonra istemeyerek ceza da kestiklerine şahit oluyoruz ancak yine de bildiğini okuyanlar var. Hal böyle olunca trafik polisi ne yapsın.

 

Bir Başka vatandaş ise yaptığı açıklamada; Adıyaman’da meydana gelen her kazanın ardından sosyal medyadan feryat, figan ederiz trafik polisleri nerede diye tek suçlu polisi görür sosyal medya hesaplarımızdan karalar dururuz. Ama kimse suçu kendinde aramaz. Bizler vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve kendi haklarına olduğu gibi karşıdakinin hakkına da saygılı olmaya davet ediyoruz. Bu memleket hepimizin. Hepimiz bu kentte huzur içinde yaşamak İstiyorsak bunun gereklerini de yerine getirmemiz lazım” dedi.

Yorum Yaz