Vali Abdullah Erin Göreve Başladı

Vali Abdullah Erin Göreve Başladı
Adıyaman Valiliğine atanan Vali Abdullah Erin, bugün kente gelerek görevine başladı.
Geçtiğimiz günlerde yayımlanarak yürürlüğe giren son Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğinden Adıyaman Valiliğine atanan Vali Abdullah Erin, bugün kente gelerek görevine başladı.


Ankara'da uçakla Adıyaman'a gelen Vali Abdullah Erin'i Adıyaman Havalimanında Vali Yardımcısı Murat Süzen karşıladı. Yöresel kıyafetli iki çocuk Vali Erin'e çiçek takdim etti.


Vali Abdullah Erin'i Adıyaman Hükümet Konağı bahçesinde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve kurum amirleri karşıladı.


Karşılamanın ardından makama geçen Vali Abdullah Erin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Adıyaman'a atanmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu belirten Vali Abdullah Erin, Mardinliyim, ama bundan sonra Adıyamanlı olduğumu hep birlikte göreceksiniz. Bir Adıyamanlı olarak iftiharla şunu söyleyebilirim ki, Adıyaman'ın ekonomik ve sosyal kalkınmasının gerçekleşmesi, refahın artırılması, huzurun daha da pekiştirilmesi için gece gündüz demeden çalışacağız ve gayret göstereceğiz. Böyle onurlu ve kutsal bir görevi bize bahşettiği için yüce rabbimize şükrediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve Hükümetimizin bütün mensuplarına da minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Adıyaman asil insanların, vatanperver insanların yaşadığı bir medeniyet ve kültür şehridir. Böyle bir şehre Vali olarak hizmet edebilme gururunu ve mutluluğunu ailemle birlikte yaşıyoruz. Sizin sevinciniz bizim sevincimiz olacak. Sizin taziyeniz bizim taziyemiz olacaktır. Siz güldüğünüz zaman bizlerde güleceğiz. Adıyaman en zor dönemeçlerde bile asil duruşunu ve vakurlu duruşunu korumaktadır. Adıyaman son yıllarda çok önemli kamu yatırımlarına ev sahipliği yaptı. Bu asil duruşundan dolayı Adıyaman daha iyisini hak ediyor"dedi.


Adıyaman'da hep birlikte omuz omuza vererek çıtayı biraz daha yüksek tutmanın gayreti içerisinde olacaklarını ifade eden Vali Abdullah Erin, "Bu nedenle Adıyaman insanına hak ettiklerinin kavgasını ve mücadelesini vereceğiz. Adıyaman merkez ilçe dahil olmak üzere 9 ilçesi, 28 belediye, 428 köy olmak üzere toplam 603 bin insanımız devletin ve hükümetin temsilcisi olan Valinin sadece şefkatini, güler yüzünü, merhametini ve adaletini göreceklerdir. Bizim mücadelemiz, ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alan hareketlerle tam bir kararlılık içerisinde mücadelemizi devam ettireceğiz. Bundan hiç kimsenin tereddüttü ve şüphesi olmasın"dedi.


Adıyaman'ın sahip olduğu etnik yapısıyla her türlü inanca sahip bir kent olduğunu dile getiren Vali Abdullah Erin,  " Bu farklı inanç ve kültürlerin tamamı bizim emanetimizdir. Bu kutsal hizmet bayrağını Mahmut Valimden devr aldım. Mahmut Valim çok sevdiğim, çok değer verdiğim Mülkiye Teftiş Kurulunda birlikte çalışmaktan onur duyduğum bir kişidir. Buradan Mahmut Demirtaş Valimize Adıyaman'ın yeni valisi olarak yaptığı güzel hizmetlerden dolayı gönülden teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Valimiz terfi ederek Adana'ya atanmıştır. Adıyamanlılar kendisine hizmet edeni çok güzel bir yere taşır. Çıtası çok yüksekte bir bayrağı devr aldım. Onun farkındayım. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla, Kamu ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla bir uyum içerisinde hep birlikte el ele vererek, Adıyaman'a daha güzel nasıl bir hizmet verebilirizin gayretini vereceğiz" şeklinde konuştu.


Adıyaman'da mesai kavramı gözetmeden gece-gündüz demeden çalışacaklarını ifade eden Vali Abdullah Erin," Bu millete sunabileceğimiz günlük 24 saatin ötesinde 1 saat daha varsa bunun arayışı içerisinde olacağız. İşimize sahip çıkacağız. Yeni projeler üreteceğiz. Kurum amirlerinden daha iyi nasıl yapabilirizin çabasını ve kavgasını istiyorum. Bu çalışma anlayışımıza ve çalışma tarzımıza ayak uyduramayan arkadaşlarımız baştan itibaren birbirimizin gönlünü kırmadan bulundukları yerden ayrılsınlar. Bizim yapmamız gereken çok işimiz var. Bu güzel insanlara sunmamız gereken çok hizmetler var. Zaman ve mekan gözetmeksizin daima vatandaşımızın içinde olacağız ve vatandaşımızı kucaklayacağız"dedi.
BHA
Yorum Yaz