Valilikten OHAL İle ilgili Açıklama

Valilikten OHAL İle ilgili Açıklama
Adıyaman Valiliğinden OHAL ile ilgili açıklama Yapıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış FETÖ/PDY terör örgüt mensuplarınca cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasal düzenini ve hükümeti ortadan kaldırmaya yönelik silahlı darbe teşebbüsü aziz milletimizin şanlı direnişi ile hedefine ulaşamadan engellenmiştir.


Darbe teşebbüsünden sonra toplanan Bakanlar Kurulumuz 21 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 01:00'den geçerli olmak üzere söz konusu teşebbüs ile ilgili yapılacak adli/idari işlemlerin daha etkili ve süratli yapılabilmesi amacıyla ülke genelinde 90 gün süre ile Olağanüstü Hal ilan edilmiştir.


Ülke genelinde olduğu gibi Valiliğimizce de bu çerçevede gerekli her türlü tedbir alınmış olup, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu ve Bakanlar Kurulumuzca yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile OHAL Koordinasyon Kurulunun alacağı kararlar tavizsiz bir şekilde uygulanmaya devam edilmektedir.


Titizlikle yürütülen çalışmalar sırasında Valiliğimiz ve OHAL bürosunda görevli üst düzey kamu görevlilerinin adı kullanılarak, kimliği belirsiz şahıslarca işadamlarımızdan ve bazı meslek kuruluşu temsilcilerimizden bazı taleplerde bulundukları yönünde bilgi ve duyumlar alınmaktadır.


Bütün vatandaşlarımızın ve özellikle iş çevrelerinin bu hususlarda dikkatli davranması, kullanılan yöntem ve zamanlama itibariyle kötü niyetli olduğu şüphe götürmeyen söz konusu istismarcılara kesinlikle itibar edilmemesi ve karşılaşılan bu tür olayların gecikmeksizin Valiliğimize ve İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi önemle rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Yorum Yaz