Velileri Sevindiren Müjdeli Haber

Velileri Sevindiren Müjdeli Haber
Adıyaman merkezde bulunan ve ilin en eski kulları arasında yer alan 1 Aralık Ortaokulu'nun yer sıkıntısına ilin yetkilileri tarafından çözüm bulunması velileri sevindirdi.
Merkezi bir yerde bulunan 1 Aralık Ortaokulu'nun öğrenci yoğunluğunu kaldıramamasından sonra ilin yetkilileri okulun 5. ve 7. sınıflarının tamamını Adıyaman Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi'ne taşıyınca yıllardır kangrenleşen bir sorun çözüme kavuşmuş oldu.

Alınan karar gereği bundan sonra Adıyaman Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi yeni binasına taşınırken, bu okulun eski yeri de 1 Aralık Ortaokulu'nun ek binası olarak hizmet vermesinin oldukça sevindirici bir haber olduğunu söyleyen veliler, "Adıyaman'da eğitim verme süreci en eski yıllara dayanan 1 Aralık Ortaokulu, artık günümüz koşullarında bu yoğunluğu kaldıramıyordu. Bulunduğu yerin merkezi olması nedeniyle bu okulda öğrencilerin sınıflarında bir yoğunluk olduğu gibi yer sıkıntısı yaşanmaktaydı. 

Bu nedenle biz veliler, bu konunun ilin yetkilileri tarafından biran önce çözüme kavuşturulmasını sürekli olarak talep etmekteydik. Yetkililerde bizim taleplerimizi göz önünde bulundurarak, yine merkezde bulunan Adıyaman Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi'ni öğrencilerimize tahsis ettiler. Bu haber bizim için oldukça sevindirici bir haber oldu. Öğrencilerimiz bundan sonra yer sıkıntısı yaşamayacaklar. Zaten okulumuzun başarısı herkes tarafından çok iyi biliniyor. Her yıl TEOG sınav sonuçları açıklandığı vakit, okulun başarısının arttığı görülmekte. Böylelikle bizlerde veliler olarak bu başarıdan oldukça memnunuz. Çocuklarımızın daha başarılı olabilmeleri için 1 Aralık Ortaokulu'nun 5. ve 7. sınıflarının Adıyaman Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu bulvardaki okula taşınması veliler tarafından olumlu karşılandık. Bu kararla çocuklarımızın daha sağlıklı bir şekilde eğitim alınmasına olanak sağlanmış olundu.
Ek binanın açılması ile birlikte eğitimin normal eğitime dönmesi ve öğrencilerini daha iyi sağlanmış oldu. Böylelikle öğrencilerimiz akşam karanlığa girmeden daha erken bir saatte evde oluyorlar. Bu konuda emek veren başta Valimiz Mahmut Demirtaş olmak üzere, AK Parti Adıyaman milletvekillerine ve Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan'a ve eğitimcilerimize teşekkür ederiz." şeklinde konuştular.
BHA  
Yorum Yaz