Yahya Kemal İlkokulu "Global Guards" E-Twinning projesine katıldı

Yahya Kemal İlkokulu
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde Yahya Kemal İlkokulunun yer aldığı "Global Guards" eTwinning projesi büyük bir heyecan ve motivasyonla devam
Adıyaman´ın Kahta ilçesinde Yahya Kemal İlkokulunun yer aldığı "Global Guards" eTwinning projesi büyük bir heyecan ve motivasyonla devam ediyor.
Avrupa Komisyonu´nun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan ve 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+´a, entegre edilen eTwinning projesine Yahya Kemal İlkokulu da katıldı. Proje İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Erasmus+ Akreditasyon programı çerçevesinde oluşturulmuştur. Projeyi İspanya, Arnavutluk, Polonya, İtalya ve Romanya´daki okullardan da katılım sağlayan 123 öğrenci ile yürütülüyor. Proje ile ilgili bilgi veren Yahya Kemal İlkokulu Müdürü Ali Yıldız: "Proje, gelecek nesillerin küresel ısınma ve iklim değişikliği kriziyle mücadele edebilmesi, gezegenimizin birbirine bağlı yaşam döngülerini ve biyoçeşitliliğini korumak için öğrencilerimizin farkındalık ve bilgilerini arttırmak amacıyla kurulmuştur. Bu bağlamda e-öğrenme uygulamaları, dijital oyun, arttırılmış gerçeklik, outdoor learning gibi yöntem ve teknikler kullanılarak çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Aynı zamanda da okulumuz İngilizce öğretmeni Sacide Koç tarafından yürütülen proje ile öğrencilerimiz Avrup´da yaşayan akranları ile işbirliği, iletişim içerisinde olup ve teknolojik yeniliklerle beslenerek kendilerine olan özgüvenlerini hayatlarına entegre etmeyi tecrübe etmiş olacak" diye konuştu.