Yaralı teröristi tedavi eden 2 şahıs mahkemece tutuklandı

Yaralı teröristi tedavi eden 2 şahıs mahkemece tutuklandı
Adıyaman´da, 1 uzman onbaşı, 1 er ve 1 korucu başını şehit eden yaralı teröristi tedavi eden, erzak ve ulaşım yardımında bulunan 2 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri PKK/KCK terör örgütüne üye olmak, 2017 yılı öncesi yapılan hava saldırısı öncesi teröristlere ulaşım yardımında bulunan, yine hava saldırısı sonrası yaralanan terörist Abuzer Arıca´yı tedavi ettiren ve erzak yardımında bulunan 2 şahsa yönelik operasyon düzenlendi.
Gerçekleştirilen operasyonda Zeynal Çayır ve Ali Alper isimli iki şahıs gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığında ifadeleri tamamlanan her iki şahıs daha sonra Adıyaman Adliyesi´ne sevk edildi. Burada mahkemeye çıkarılan her iki şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her iki şahsın aynı zamanda örgüt içerisinde kod isim kullandıkları da belirtildi. Öte yandan, Ali Alper´in birkaç gün önce yine terör soruşturmaları kapsamında tutuklanan Rıfat Alper´in kardeşi olduğu öğrenildi.
Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.