Yeni x-ray cihazı Adıyaman’a hayırlı olsun

Yeni x-ray cihazı Adıyaman’a hayırlı olsun
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine deprem sonrasında daha iyi sağlık hizmeti verilebilmesi amacıyla
Yeni x-ray cihazı Adıyaman’a hayırlı olsun

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine deprem sonrasında daha iyi sağlık hizmeti verilebilmesi amacıyla Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Mersin Rotary Kulübünün liderliğinde Almanya’dan Göppingen Stauferland Rotary Kulübü ve Göppingen Rotary Kulüpleri İle İspanya’dan Denia Royary külününün ve Uluslararası Rotary Vakfının parasal katkı ve destekleriyle alınan Dijital X-Ray (Röntgen) cihazının teslimi gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik:”Depremin hemen ardından ilimizde sağlık alanında birçok yarım yaparak halkımıza destek olan Uluslararası ve Türkiye Rotary ailesine teşekkür ederiz. Yapılan her yardım halkımızın yararına olup, yaraların sarılmasına katkı sağlamaktadır. Hizmete giren röntgen cihazı da halkımıza hizmet ederek inşallah şifa dağıtır” dedi.

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan, Adıyaman’a depremin ilk gününden buyana yardım elini uzatan Uluslararası Rotary ve Türkiye Rotary ailesi başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok farklı alanda hayatın yeniden normale dönmesi için çalışmalarını yeni projeler üreterek sürdürdüklerini söyledi.

Başkan Doğan:”Büyük acılar yaşayan Adıyaman ve halkımızın özellikle sağlık alanında her türlü imkâna kavuşması ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Başhekimimizin talepleri doğrultusunda ihtiyaçların giderilebilmesi için bizlerde elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Türk ve Alman Rotaryenlerin desteği ile hastanemize bağışladığımız dijital x-ray cihazının hastalarımıza şifa dağıtmasını dileğiyle Adıyaman’a hayırlı olsun inşallah” dedi.

Göppingen Stauferland Rotary Kulübü Dönem Başkanı Michael Wirkner:”Adıyaman ve Türkiye’nin doğusunu etkileyen yıkıcı depremin ardından buralara gelerek yardım edebilmek ve insanların acısını hafifletmek çok önemli. Bugün dünya genelinde tüm insanların dayanışması ve yapılan yardımlar dostluk, hoşgörü, din, renk ve siyasi ayrım yapmadan insanların yararına ve iyiliğine yardım etmektedir. Adıyaman’a sağlık alanında insanlara hizmet verecek olan röntgen cihazı umarım hepinize faydalı olur. Bizler burada olmaktan çok mutluyuz. Sizlerin acısını paylaşıyoruz ve sizler için dua ediyoruz” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen teslim imza törenine Başhekim Doç. Dr. Mehmet Şirik, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Rujdan Doğan, Proje Sorumlusu Mustafa Belle, Göppingen Rotary Kulübünden Christian Gaus, Göppingen Stauferland Rotary Kulübü Dönem başkanı Michael Wirkner, Eckart Schwamborn, Andreas Hees, Dr. Andreas Fuchs, Horst Bornmann, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet, Brezilya Fahri Konsolosu Cengiz Sönmez, Diyap Can ve Rotaryenler katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen protokol imza töreninin ardından heyet hibe edilen X-Ray (Röntgen) cihazını inleyerek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.