Adıyaman'da Kuraklık Tehlikesi S.O.S Veriyor

Adıyaman'da Kuraklık Tehlikesi  S.O.S Veriyor
Adıyaman'da Kuraklık Tehlikesi S.O.S Veriyor susuzlukla kavrulan şehirde tarım arazileride payını aldı
Son yılların en kurak yılı ile karşı karşıya bölgemizde kuraklık tehlikesi S.O.S veriyor. Başta su sıkıntısı yaşayan ilimiz olmak üzere çiftçiler bu yılki olası kuraklığın ürün alımı konusunda gelecek yılı ciddi oranda etkileyeceği korkusunu taşıyor.


Son 50 yılın en sıcak yaz mevsimini yaşayan ülkemizde kuraklık tehlikesi vatandaşları ve çiftçileri korkutuyor. 


Başta içme suyunda yaşanan ciddi sıkıntının ardından ilimizde çiftçilik yapan vatandaşları şimdiden gelecek yılın ürün alımı konusunda yaşana bilecek bir kuraklık korkusu sardı.


su tüketiminde tasarruflu olmaları için uyardı


Özellikle son yılların en kurak yılını yaşaya Adıyaman, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Artan sıcaklıkla birlikte su tüketiminin artması sonucu Adıyaman Belediyesi yetkilileri sıksık vatandaşları su tüketiminde tasarruflu olmaları için uyarırken Su kaynaklarının azamasına dikkat çekiliyor. Belediye Yetkilileri il genelinde vatandaşlara içme suyu ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarının altını çizdiler. 


Yağış Miktarında Düşüş


İklim şartlarından dolayı Adıyaman'daki yağış miktarının son yılların en düşük seviyesinde olduğunu vurgulayan Çiftçiler; "Adıyaman'ın yıllık ortalama yağış miktarı Her yıl yıllık ortalamalarda seyrederken çok düşük seviyelerde oldu.


Başka bir ifadeyle ilimize ortalama yağışın sadece yüzdesi  bile ortalamaların altında kaldı. Eğer bu şekilde devam ederse gelecek yıl ürün alımı konusunda çok ciddi sıkıntılar bizleri bekliyor" şeklinde konuştular.

Yorum Yaz