Besni Belediye Başkanı Emre, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

Besni Belediye Başkanı Emre, karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi

Besni Belediye Başkanı  Eyyup Mehmet Emre, karla mücadele eden ekiplerin büyük özveriyle çalışarak başarı sağlandığını belirtti.

 

İGFA Muhabirine konuşan, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre: yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan yoğun kar yağışının ulaşımın aksamasına yol açtığına işaret etti.

Son 20  yılın en büyük kar yağışını dört gün içinde aldıklarına dikkati çeken Emre, "Süreç boyunca çalışma yürüttük.

 

İlk kar tanesinin düşmesiyle hızlı şekilde ekiplerimizi yönlendirerek özellikle kırsal mahallelerimizde kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarına başladık. 

 

7/24 sahada ekiplerimizin başında olduk. Çok şükür ki kısa sürede köy ve mahallelerimizde kapalı yol bırakmadık. İlgili birimlerle koordineli çalışma ile kısa sürede bu sorun da çözüldü." değerlendirmesinde bulundu.

 

Besni’de uzun yıllar görmedikleri bir kar yağışı ile karşılaştıklarını vurgulayan Emre, şunları kaydetti: 

"İlçe merkezinde kar kalınlığı bir metreyi aştı. Elbette böyle zorlu bir ortamda 13 Mahallede, yerleşim yerimizin her birine aynı anda ulaşmak mümkün değil. 

 

Hemşehrilerimize şunu ifade etmek istiyorum; Besni’de tüm köy ve mahalle yolları ulaşıma açılmış durumda.. Bütün ilgili birimlerimiz yeni bir yağış ihtimaline karşı hala sahadalar. 

Tüm çalışma arkadaşlarıma ve ekiplerimize teşekkür ediyorum. 

 

Onlar sabahlara kadar eksi derecelerde hizmet sunmaya çalışırken bazılarının, 'Belediye nerede' gibi bir anlayış içinde olması bu zorlu mücadeleyi verenleri elbette üzüyor ama bizler bütün ekiplerimizle ve diğer birimler olsun sahadayız. Hemşerilerimiz müsterih olsun."

 

Haber: MT