KYK Kaliteli Hizmet Standartı İle Hazır

KYK Kaliteli Hizmet Standartı İle Hazır
Adıyaman Kredi ve Yurtlar Kurumu kaliteli, hijyen ve hizmet standartı ile 5 yıldızlı otel konforunda öğrencilere hizmet veriyor.

Eğitim- Öğretim yılının başlamasıyla kayıtlar devam ederken Adıyaman Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü sezon arasında yaptığı değişikliklerle hizmet standartını artırdı.


Öğrencilerin daha rahat ve kaliteli bir ortamda kalmalarını sağlamak adına ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Adıyaman Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, “Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Adıyaman İl Müdürlüğü olarak bu gün 3 merkez de 6 yurt müdürlüğünde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Besni ve Kahta ilçelerimiz de kız ve erkek bloklarımız bir birinden bağımsız Adıyaman merkez de ise 2 tane kız 2 erkek yurt müdürlüğümüz mevcuttur. İl genelinde yaklaşık 850 civarında erkek boş yatağımız var. Kızlar da ise yaklaşık bin 60 civarında yatağımız boş. Bu sene çok az sayıdaki ilden biri olarak Adıyaman ilk yerleştirmede karşılaştırma olarak adlandırdığımız yurda yerleştirme de yüz de yüz öğrenci taleplerini karşılamıştır. Bu şekilde devam ederse yurtlarda kalma kriterlerine sahip olup başvuru yapan bütün öğrencilerimizi biz yurtlarımız da barındıra biliyoruz. Bütün yurtlarımız halk arasında yarı özel standardı yüksek yurtlardan meydana gelmektedir. Binaların tamamı yenidir. Öğrencilerimiz ders çalışmalarını yatma banyo lavabo ihtiyaçlarını tamamını odalarında gidermektedirler. 3 kişilik odalarımız mevcuttur. 4 kişilik odalarımız ise biraz daha geniş bölmeler ile bir birinden ayrılmış bir artı bir kategorisinde değerlendirilebilecek bir hizmet standardına sahiptir” dedi.


“Sosyal, Kültürel, Eğitim Faaliyetlerimiz Var”


Öğrencilerin sadece barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal, kültürel etkinliklerle, kurslarla eğitim verdiklerini belirten Köroğlu, “Kredi yurtlar kurumu öğrencilerin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşıladıkları alanlar olmaktan çıkmışlardır. Son birkaç yıl içinde sosyal, kültürel, eğitim faaliyetleri ile kurslarla eğitim vermekteyiz. Eğitim faaliyetlerini yürüten sayılı kurumlardan bir tanesi haline gelmiş bulunmaktayız. Biz öğrencilerin burada yiyerek, içerek, uyuyarak günlerini geçirmelerinden taraftar değiliz. Biz her türlü eğitim faaliyeti, kurs, seminerler vermekteyiz. Yine gezilerimiz var. Yıllık eğitim planlarımızın sonuna geldik. Bizim dernekler, vakıflarla, Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu protokoller çerçevesinde buradaki eğitimlerimiz, iletişimimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz eğitim öğretim yıllarını dolu dolu geçiriyorlar. Hizmet kalitesi olarak baktığımız zaman 24 saat odalar da internet var. Buzdolabı, öğrencilerimizin ücretsiz elbiselerini yıkayacakları çamaşır makinelerinin olduğu temizlik odaları mevcut” diye konuştu.


“Tarım Kredi Kooperatifi Gıda Denetlerini Gerçekleştirecek”


Tarım Kredi Kooperatifi üzerinden yurdun gıda ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Sami Köroğlu, “ Yemeklerimiz tabldot sistem değil. Öğrencilerin lokanta sisteminde olduğu gibi istedikleri yemeği istedikleri şekilde alabilecekleri standartlardadır. Kullandığımız malzemeler birinci sınıf malzemeler. Özellikle busene tarım kredi kooperatif birliği ile yapılan protokol gereği bütün lokanta kantin işletmelerimiz bu tür ihtiyaçlarını artık tarım kredi kooperatifleri üzerinden alımlarını gerçekleştirecekler. Bu hem daha güvenilir bir gıda temini hem yurtlarımız arasında aynen Türkiye’de pirinç eğer pişirilecekse bütün yurtlardaki pirinç kalitesini aynısı olması anlamına gelmektedir. Personeller ile ilgili eksiklerimiz vardı. En son hizmet alım personelleri ile ilgili bugünlerde tamamlayacağız. Adıyaman genelinde yurtlarımız da personel ihtiyacımızı da nerdeyse tamamen en süt seviyeye çıkarmışızdır. Bundan sonra bize düşen öğrencilerimize artık daha kaliteli bir eğitim ortamı oluşturmak” açıklamasını yaptı.


Haber Merkezi

Yorum Yaz