Nitelikli Eleman İhtiyacı Artıyor

Nitelikli Eleman İhtiyacı Artıyor
Adıyaman’da istihdam açısından fabrikalar çalışmalarını sürdürürken nitelikli eleman konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitenin el ele projeler geliştirerek nitelikli eleman konusunda çalışma yapması gerektiğini ifade etti.


Adıyaman’da tarıma dayalı sanayinin gelişeceğinden de emin olduklarını ifade eden Çelenk, “Organize sanayi bölgesinde bizim mevcut olan arsalarımız üzerinde şuan da 126 fabrikamız çalışmaya devam ediyor. İstihdam şuanda 12 bin 500 biz tabi 20 bin hedef koymuştuk. Bu hedefe ulaşabilmemiz içinde çalışmalarımız devam ediyor ancak Türkiye’de bilinen ekonomik kriz var. Bu krizin büyümeden bu şekilde kalması ile önümüzdeki yıllarda bu hedefi tutturacağız. Adıyaman organize sanayi bölgesinde şuan da tabi arsa sıkıntımız var ama Organize Sanayi Bölgesine uygun sanayicileri bekliyoruz. Onlar geldikleri zaman 6-7 arsamız mevcut. İstihdama yönelik teknolojiye yönelik yatırımlar olursa bunları da vereceğiz. Adıyaman bir güneydoğu Anadolu bölgesinin ili. Tarım kenti. Bu tarım kentinde bizim alt yapımız henüz tamamlanmadı. 


Özellikle barajların bitimi ile Adıyaman’da tarıma dayalı sanayinin de gelişeceğine eminiz inşallah kısa sürede bu barajlar biter. Bizde tarım kenti sanayi ile birlikte, sanayiye de yerimizi alırız. Üniversitemiz, endüstri meslek liseleri sanayiye daha doğrusu yönelik nitelikli eleman yetiştirmedikleri aşikardır. Milli Eğitim ve Üniversitenin geleceğe yönelik bir takım çalışma yapmaları zorunlu bu nitelikli eleman sonunu çözmemiz lazım. Şuan mevcut olan 12 bin 500 kişinin sadece Adıyaman Organize Sanayi bölgesinin 6 bin’e yakın nitelikli elemana ihtiyacı var. her ne kadar ekonomik  kriz var ise de Sanayicilerimiz tüm özverileri ile çalışıyorlar. Gerek ihracat ve istihdam da kendilerine düşeni yapıyor Sanayicimiz Sanayi girdileri bayağı yüksek bir yıllık elektrikteki zam miktarı yüzde 125. 50 mgbyt olan yerler de tedarikçiden elektrik almak zorundayız. Tedarikçiden alınan elektrik bayağı pahalıya mal oluyor. Hükümet nezdinde bir takım çalışmalar ile inşallah bunu konuyu çözerler. Sanayimiz de rahat eder. İnşallah 2001’deki kriz gibi uzamasın kısa sürede bunlarda düzelir” dedi.

Haber Merkezi

Yorum Yaz