Sağlık Merkezi Sağlığımızla Oynuyor

Sağlık Merkezi Sağlığımızla Oynuyor
Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde yaşanan sorunlar had safhaya ulaşarak, vatandaşlar çileden çıkıyor.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde yaşanan sorunlar had safhaya ulaşarak, vatandaşlar çileden çıkıyor. 


Kadın Doğum ve çocuk hastanesinde yaşanan doktor krizler bitmezken, yıllardır hastanenin küçük olmasından dolayı servislerde yatan hastalar yatakların az olmasından dolayı ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Adıyaman'da 400 Yataklı Eğitim Ve Araştırma Hastanesini açılmasıyla birlikte Atatürk bulvarı üzerinde Adıyaman üniversitesine ait Tıp Fakültesinin yeri Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine verilirken, taşınmaması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. İddiaya göre; özellikle çocuk servislerinde her odada mevcut yatakların dışında hastaların yatırılması hastaları ve hasta yakınlarını tedirgin ediyor. 


Hasta refakatcıların ve hasta ziyaretçilerin odada uzun süreli kalmaları içeride solunum alış verişinden dolayı bünyesi zayıf çocukların hastalıkların daha çok artmasından şikayetçi oldukları ayrıca hemşirelerin çocuklara şefkat ile tedavileri yapması gerektiklerini söyleyen vatandaşlar sert üsluplarla çocuğunuzu tutun tedavisini yapacağım ifadeleri kullanmalarına sert tepki gösterdiler. Yetkililer, kadın doğum ve çocuk hastanesinin yeni yeri eski tıp fakültesine taşıyacakları merak konusu olurken, vatandaşların yetkililere bir davetiye mi gönderelim. 


Bu hastane kurulduğu günden beri sorunlarla iç içe yeni hastane verilmesine rağmen neden taşınmıyor? Yetkililer bizleri mağdur ederken, acaba vicdanen evde rahat yatabiliyorlar mı? Vatandaşların iddiasına göre; Siyasi ve sendikalar ile sorumluluklara gelen yetkililerin, sadece bu sorunlara duyarsız kaldıkları, yetkililerin ivedi bir şekilde ciddi denetimler yaparak, gerekli tedbirleri alınması gerektiğini söylediler.

BHA

Yorum Yaz