Yeni Hükümet Konağı Temeli Atıldı

Yeni Hükümet Konağı Temeli Atıldı
Adıyaman'da dağınık halde bulunan kurumları tek bir hizmet noktasında toplayacak olan Yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdare Hizmet Binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Adıyaman'da dağınık halde bulunan kurumları tek bir hizmet noktasında toplayacak olan Yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdare Hizmet Binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.


Törene 22. Dönem TBMM Eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İ. Halil Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Ağır Ceza Başkanı Ahmet Şeker, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Siyasi Parti Başkanları, kurum amirleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

3 yılda bitirilmesi öngörülen Yeni Hükümet Konağının temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, eskiden çok mükemmel gözüken yollar ve binalar Hükümetimiz döneminde yetersiz kalmaya başladı. Hükümet Konağımızda eski haliyle ihtiyaca cevap veriyordu belki ama büyüyen Türkiye ve Adıyaman karşısında ihtiyaca cevap vermeyince burada modern ve güzel bir mimari ile yeni bir eserin temelini atacağız.


AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, bugün burada muhteşem bir eserin temelini hep birlikte atacağız. Aslında bunlar hepsi birer hayaldi. Bu bina Adıyaman'ı marka değer haline getirebilecek çok önemli bir eserdir. Eskiden böyle bir eserin temelini atmak çok da kolay değildi, hayal bile edilemezdi. Ama şimdi bu tür eserlerin sayısı çok olduğu için artık bu tür eserlerin açılışını toplu olarak yapıyoruz. Adıyaman'da hayalimiz olan birçok esere birlikte imza attık. Adıyaman'ın birliği, beraberliği ve huzuru ile birlikte Adıyaman'ın seçilmişi ve atanmışı hep birlikte hareket edince yapılamaz denilen birçok eser gerçekleştirildi. Bugün Adıyaman'da hayali bile zor olan çok önemli hizmetler hayata geçirdik. 2002 yılından önce Adıyaman'a gelen yıllık yatırım miktarı 10 Milyon TL idi. Ama bugün Adıyaman'a gelen yıllık yatırım miktarı 50 kat artarak 500 Milyon TL'ye ulaştı. Adıyaman kamu yatırımlarına en çok ev sahipliği yapan kentlerin arasındadır. Temelini atacağımız bu eserin Adıyaman'a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum"dedi.

Son yıllarda Adıyaman'ın tarihinde görmediği çok önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, "son dönemlerde tarım, sulama, sağlık, spor ve eğitim gibi birçok alanda yapılan yatırımlarla adeta göz doldurmaktadır. Bugün de temelini atacağımız bu önemli yapıyla Adıyaman'ın bir asırlık geleceğini inşa ediyoruz. Adıyaman'ı 2023'lere ve 2071'lere bu önemli yatırımlar taşıyacaktır. Adıyaman, 1 Aralık 1954 yılında vilayet oldu ve 17 yıl boyunca vilayet hizmetlerini o dönemki Kaymakamlık binasında verdi. Mevcut Hükümet Konağı 1971 yılında hizmete girdi. 44 yıldan beri de bu binada siz Adıyamanlı hemşerilerimize hizmet verilmektedir. 2011 yılında teftiş için Adıyaman'a gelmiştim. O dönemde mevcut Valilik Binasını görür görmez o yapının bu güzel şehre yakışmadığı kanaatine vardım. Adıyaman'da göreve başladıktan sonra ele aldığımız ilk konu yeni hükümet konağı projesi oldu ancak bazı sebeplerden dolayı temeli ancak bugüne kısmet oldu"dedi.


Yeni Hükümet Konağının şehrin kimliğine, mimarı yapısına uygun, örnek bir bina olarak inşa edeceklerini ifade eden Vali Demirtaş, "Bu binanın tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla dağınık halde bulunan birçok kurumu tek bir hizmet noktasında toplayacağız. İhale bedeli yaklaşık 48.000.000 TL olan Hükümet Konağımız 25.000 m2 arsa üzerine inşa edilmektedir. Binanın kapalı alanı yaklaşık 53.000 m2, oturma alanı ise 17.000 m2 olacaktır. Ayrıca Yeni Hükümet Konağımız, bünyesinde bulunan 400 araçlık kapalı otopark, 400 kişilik konferans salonu, toplantı salonları, birçok sosyal donatısıyla vatandaşlarımızın rahat bir hizmet almasına yönelik olarak tasarlanmıştır. Bu eşsiz yapının şehrimize ayrı bir değer katacağına inancım tamdır"dedi.

İçişleri Bakanlığının son yıllarda Adıyaman'da il ve ilçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binaları ile Polis Lojmanları olmak üzere çok önemli yatırımları bulunduğunu belirten Vali Demirtaş" Bunlar gibi daha nice yatırımlarla Adıyaman'a ve Adıyamanlılara layık olan hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Bütün çabamızı, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için harcıyoruz. Bütün bu yatırımları, halkımıza daha iyi hizmet götürmek için yapıyoruz. Biz biliyor ve inanıyoruz ki Adıyaman, hizmetlerin en güzeline, yatırımların en değerlisine layık. Bu nedenle bizler, gecemizi gündüzümüze katarak, dur-durak bilmeden çalışmaya, şehrimizi daha da yaşanabilir bir düzeye getirmek için uğraşmaya devam edeceğiz. Temelini atacağımız yeni Hükümet Konağı ve İl Özel İdaresi Hizmet Binasının ilimize hayırlı olmasını diliyor, yoğun programları arasında katılımlarıyla bugün bizleri onurlandıran kıymetli Meclis Başkanımıza, her yatırım ve hizmette olduğu gibi bu projenin de yatırım programına alınmasında katkıları olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Orman Bakanımıza, İlimiz Milletvekillerine, Belediye Başkanımıza, emeğini hiç esirgemeyen mesai arkadaşlarıma ve desteğini her zaman hissettiğimiz siz saygıdeğer Adıyamanlı hemşerilerime teşekkür eder, şükranlarımı arz ediyorum"dedi.


Yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdaresi Hizmet Binasının temel atma törenine katılmak üzere Adıyaman'a gelen 22. dönem TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Adıyaman'da bulunmaktan ve Adıyamanlı vatandaşlarla kucaklaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu programa beni de davet eden Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  Bende bir vesile ile Adıyaman'a gelip, sizlerle dertleşmek ve sohbet etmek ihtiyacını duymuştum. Bugün bu temel atma merasimi sonrası hem merkezde hem de bazı ilçelerimizde güzel kardeşlerimizle birlikte sohbetler yapacağız. Öncelikle temelini atacağımız Yeni Hükümet Konağı ile İl Özel İdare Hizmet Binasının Adıyaman'a çok yakışacağını düşünüyorum. Yaklaşık 50 Milyon TL'lik bir ödenekle inşa edilecek bina Adıyaman'ı bulunduğu şartlardan çok daha mükemmel şartlara taşıyacaktır.


Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından okunan duanın ardından yeni hükümet binasının temeli atıldı.


BHA

Yorum Yaz